• Home
  • Ψάρια
  • Ψητός μπακαλιάρος, τυλιγμένος με προσούτο
0 0
Ψητός μπακαλιάρος, τυλιγμένος με προσούτο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Μπακαλιάρος φιλέτο παχιές φιλέτα χωρίς την πέτσα
3 κ.σ Ελαιόλαδο
1 σκελίδα Σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ Λεμόνι ξύσμα
1 χούφτα ψιλοκομμένο Μαιντανό
8 φέτες Προσούτο
400 γρ. Ντοματίνια
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο

Ψητός μπακαλιάρος, τυλιγμένος με προσούτο

Ζούμε σε μια χώρα που ευνοεί τη συχνή κατανάλωση ψαριών, ωστόσο εμείς δεν τα συμπεριλαμβάνουμε πάνω από μια φορά την εβδομάδα στη διατροφή μας.
Σε αυτή τη συνταγή προτείνεται ο μπακαλιάρος σαν επιλογή ψαριού σε συνδυασμό με προσούτο για πιο ευχάριστη γεύση και υγιεινή απόλαυση.

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ο μπακαλιάρος με το υπέροχο άρωμα και την λευκή σάρκα περιλαμβάνει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας. Αυτά είναι οι πρωτεΐνες, τα ω3 λιπαρά οξέα καθώς και βιταμίνες ( A,D,K) που ενισχύεται η απορρόφηση τους όταν συνοδεύονται από λαχανικά.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς

2
Done

Βάλτε το ένα φιλέτο σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε από πάνω τη μισή κουταλιά λάδι.

3
Done

Προσθέστε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.

4
Done

Βάλτε το δεύτερο φιλέτο από πάνω, τυλίξτε το προσούτο γύρω από τις δυο φέτες, βάζοντας τα δυο άκρα από κάτω. Βάλτε γύρω-γύρω τα ντοματίνια και ρίξτε από πάνω τους το υπόλοιπο λάδι.

5
Done

Ψήστε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να ψηθεί καλά το ψάρι.

6
Done

Μοιράστε το στα πιάτα σας και σερβίρετε με τα ντοματίνια, ρίχνοντας από πάνω το ζουμί του.

tzanfay

previous
Pizza από πιπεριές
next
Cupcakes με σοκολάτα
previous
Pizza από πιπεριές
next
Cupcakes με σοκολάτα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Pin It on Pinterest