• Home
  • Vegan
  • Γεμιστά με κινόα και μανιτάρια
7 0
Γεμιστά με κινόα και μανιτάρια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 μεσαίες Ντομάτες
8 κουταλιές της σούπας κινόα ωμό κινόα
2 φλιτζάνια νερό
5 -6 τεμάχια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας Μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ρίγανη

Γεμιστά με κινόα και μανιτάρια

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Η πρωτεΐνη του κινόα είναι υψηλής βιολογικής αξίας καθώς περιέχει 9 απαραίτητα αμινοξέα, γεγονός που την κατατάσσει στα θρεπτικότερα τρόφιμα στον πλανήτη. Επίσης αποτελεί πηγή ωμέγα-3 λιπαρών και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Είναι μια σημαντική πηγή μετάλλων και βιταμινών και περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως πολυφαινόλες, φυτοστερόλες, φλαβονοειδή, τα οποία εμποδίζουν την απελευθέρωση των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό μας.

Είναι καλή πηγή μαγνησίου, καλίου, μαγγανίου και άλλων μετάλλων και βιταμινών (Β1, Β2, Β3, Ε και D) που συμμετέχουν σε διάφορες λειτουργίες του μεταβολισμού. Αυτός είναι ο λόγος που το κινόα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για την απώλεια βάρους.

 

(Visited 7.467 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Κόβουμε την κορυφή της ντομάτας σαν καπάκι και αδειάζουμε το εσωτερικό της. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές και να κάνουμε μια μίξη του εσωτερικού τους, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.

2
Done

Τοποθετούμε σε ταψί τις ντομάτες διαδοχικά και τις αλατίζουμε εσωτερικά.

3
Done

Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το κινόα. Καλό είναι να έχουμε βάλει το κινόα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για να «ξεπικρίσει». Διαφορετικά το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

4
Done

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κινόα και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και οι γεύσεις τους.

5
Done

Πολτοποιούμε το εσωτερικό απο τις ντομάτες ή τα άλλα λαχανικά στο multi και προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι.

6
Done

Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε την γέμιση να πάρει μια βράση.

7
Done

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαιντανό και κατεβάζουμε απο την φωτιά.

8
Done

Μοιράζουμε την γέμιση στις ντομάτες και βάζουμε τα καπάκια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30'

pelagia

previous
Ψητός σολομός στη σχάρα με ανανά
next
Παγωτό μπανάνα με μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα
previous
Ψητός σολομός στη σχάρα με ανανά
next
Παγωτό μπανάνα με μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Pin It on Pinterest