• Home
  • Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινες φακές
4 0
Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινες φακές

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 φλιτζάνι Φακές κόκκινες
1/2 φλιτζάνι Ρύζι Μπασμάτι ή μακρίκοκκο
1-2 μεγάλα Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές Ελαιόλαδο
(προαιρετικά) Ζωμός λαχανικών
2 μέτριες Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού Πιπερόριζα (τζίντζερ) καθαρισμένη και ψιλοκομμένη

Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινες φακές

Υψηλή πρωτεινική σύσταση φυτικής προέλευσης. Ιδανικό για vegan, αθλητές και άτομα με υψηλές πρωτεϊνικές απαιτήσεις.

  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Το φακόρυζο είναι μια νόστιμη και ταυτόχρονα πολύ καλή επιλογή γεύματος κατά την διάρκεια της νηστείας. Με το συνδυασμό των πρωτεϊνών του οσπρίου και των πρωτεΐνών του ρυζιού (ή και της πατάτας που είναι πηγή αμύλου) επιτυγχάνεται αλληλοσυμπλήρωση των αμινοξέων. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα δυο αυτά φυτικά προϊόντα συνδυαστούν, παρέχουν στον οργανισμό απαραίτητα αμινοξέα και συνθέτουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αντίστοιχες με αυτές που παίρνουμε από τα ζωικά τρόφιμα.

(Visited 5.155 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Βάζουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.

2
Done

Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φακές για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μαλακώσουν.

3
Done

Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι φακές μας.

4
Done

Αλατίζουμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τις φακές να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 με 25 λεπτά.

5
Done

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

6
Done

Βάζουμε το μείγμα πάλι να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να "δέσει". Προσθέτουμε περισσότερο νερό (εάν χρειαστεί), ώστε να διατηρείται το μείγμα υγρό.

7
Done

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε την πιπερόριζα και τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν βαθύ χρυσό χρώμα, για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε την τσιγαρισμένη πιπερόρυζα και το κρεμμύδι με το μαγειρεμένο μείγμα ρυζιού-φακής.

8
Done

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε. Το πιάτο μας μπορεί να καταναλωθεί και κρύο.

pelagia

previous
Σαλάτα με γαρίδες, καλαμπόκι και αβοκάντο
next
Γιαούρτι με βρώμη και μούρα
previous
Σαλάτα με γαρίδες, καλαμπόκι και αβοκάντο
next
Γιαούρτι με βρώμη και μούρα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Pin It on Pinterest