Ingredients
-
5 φέτες Σολομός
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
2 κόκκινες πιπεριές
-
2 πράσινες πιπεριές
-
1 μέτριο αγγούρικομμένο σε φέτες
-
5 -6 φέτες ανανάςφρέσκου ανανά ή σε κονσέρβα
-
1 φλιτζανάκι βασιλικόςφρέσκος ψιλλοκομένος
-
1 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρηκαστανή
-
1 κουταλιά της σούπας Πιπερόριζα (τζίντζερ)
-
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
-
χυμός Λεμόνιαπό 2 μέτρια λεμόνια
Directions
Ο σολομός, ο τόνος, η ρέγγα και το σκουμπρί είναι λιπαρά ψάρια, πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και δεν θα πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας. Ο σολομός περιέχει 14γρ ω-3 / 100γρ., βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, φώσφορο και σελήνιο. Ο συνδυασμός του σολομού με τις πιπεριές και το αγγούρι εφοδιάσει τον οργανισμό μας με περισσότερη βιταμίνη C ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η πιπερόριζα δίνει εξαιρετική γεύση στο φαγητό μας και ταυτόχρονα μας προσφέρει πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών. Έχει αντιγηραντικές και θερμαντικές ιδιότητες. Διεγείρει την πέψη και αυξάνει τον μεταβολισμό λόγω της θερμογεννετικής δράσης. Ο ανανάς και το λεμόνι δίνουν στο πιάτο μας μια γλικόξινη γεύση ενώ ταυτόχρονα το ένζυμο βρωμελαΐνη που περιέχει ο ανανάς βοηθάει στην καλύτερη πέψη των πρωτεϊνών του ψαριού.
Steps
1
Done
|
Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα τις φέτες σολομού, αφού τις λαδώσουμε και τις πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. |
2
Done
|
Τις βγάζουμε από τη φωτιά μόλις αρχίσουν και ροδίσουν. |
3
Done
|
Κατά την ώρα που ο σολομός ψήνεται, ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ τον ανανά τον οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια, προσθέτουμε και τα άλλα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη για περίπου 45 λεπτά για να αναμειχθούν οι μυρωδιές τους. |
4
Done
|
Σερβίρουμε κάθε ατομική φέτα σολομού με 2-3 κουταλιές από το μείγμα. |
5
Done
|
Συνδυάζεται με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή με ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι. |