Ingredients
-
1 κούπα Μαυρομάτικα φασόλιαξερά
-
4 -5 φύλλα Μαρούλι
-
1 μέτρια Πιπεριά γλυκιάψιλοκομμένη
-
1 μικρό Κρεμμύδιαψιλοκομμένο
-
3 μικρές Πιπεριές καυτερέςπολτοποιημένες
-
1 σκελίδα Σκόρδοπολτοποιημένη
-
1 τεμάχιο Αβοκάντοκομμένο σε κύβους
-
2 κουταλιές της σούπας Λεμόνιχυμό
-
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι Κρασίκόκκινο
-
λίγο Πιπέρι καγιέν
-
λίγο Ταμπάσκο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Directions
Steps
1
Done
|
Αν χρησιμοποιείτε ξερά μαυρομάτικα, μουλιάστε τα για 2-3 ώρες και κατόπιν βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. |
2
Done
|
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατέψτε τα φασόλια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. |
3
Done
|
Σε ένα shaker αναμιγνύουμε το αβοκάντο με το χυμό λεμόνι, το λάδι, το ξύδι, το ταμπάσκο, το πιπέρι καγιέν και τη ζάχαρη |
4
Done
|
Περιχύνουμε με το μίγμα μας τα μαυρομάτικα φασόλια |
5
Done
|
Τέλος, κόβουμε και προσθέτουμε το μαρούλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα. |