• Home
  • Σαλάτα
  • Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και αβοκάντο
0 0
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και αβοκάντο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 κούπα Μαυρομάτικα φασόλια ξερά
4 -5 φύλλα Μαρούλι
1 μέτρια Πιπεριά γλυκιά ψιλοκομμένη
1 μικρό Κρεμμύδια ψιλοκομμένο
3 μικρές Πιπεριές καυτερές πολτοποιημένες
1 σκελίδα Σκόρδο πολτοποιημένη
1 τεμάχιο Αβοκάντο κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας Λεμόνι χυμό
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Κρασί κόκκινο
λίγο Πιπέρι καγιέν
λίγο Ταμπάσκο
Αλάτι
Πιπέρι

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και αβοκάντο

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με ρύζι σαν ζεστό πιάτο αλλά και σαν σαλάτα όπως αυτή που σας παρουσιάζουμε παρακάτω. Ένα εύκολο, γρήγορο αλλά και πολύ χορταστικό πιάτο με λίγες θερμίδες…

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
(Visited 2.267 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Αν χρησιμοποιείτε ξερά μαυρομάτικα, μουλιάστε τα για 2-3 ώρες και κατόπιν βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2
Done

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατέψτε τα φασόλια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

3
Done

Σε ένα shaker αναμιγνύουμε το αβοκάντο με το χυμό λεμόνι, το λάδι, το ξύδι, το ταμπάσκο, το πιπέρι καγιέν και τη ζάχαρη

4
Done

Περιχύνουμε με το μίγμα μας τα μαυρομάτικα φασόλια

5
Done

Τέλος, κόβουμε και προσθέτουμε το μαρούλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα.

pelagia

previous
Τοστ ολικής αλέσεως με ταχίνι, μέλι, μπανάνα και αμύγδαλα
next
Τραγανή σαλάτα με κάσιους, κινόα και τζίντζερ
previous
Τοστ ολικής αλέσεως με ταχίνι, μέλι, μπανάνα και αμύγδαλα
next
Τραγανή σαλάτα με κάσιους, κινόα και τζίντζερ

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Pin It on Pinterest