0 0
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και αβοκάντο

Μοιράσου το:

Ή κάνε αντιγραφή και επικόλληση αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 κούπα Μαυρομάτικα φασόλια ξερά
4 -5 φύλλα Μαρούλι
1 μέτρια Πιπεριά γλυκιά ψιλοκομμένη
1 μικρό Κρεμμύδια ψιλοκομμένο
3 μικρές Πιπεριές καυτερές πολτοποιημένες
1 σκελίδα Σκόρδο πολτοποιημένη
1 τεμάχιο Αβοκάντο κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας Λεμόνι χυμό
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Κρασί κόκκινο
λίγο Πιπέρι καγιέν
λίγο Ταμπάσκο
Αλάτι
Πιπέρι

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και αβοκάντο

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με ρύζι σαν ζεστό πιάτο αλλά και σαν σαλάτα όπως αυτή που σας παρουσιάζουμε παρακάτω. Ένα εύκολο, γρήγορο αλλά και πολύ χορταστικό πιάτο με λίγες θερμίδες…

  • Για 4 άτομα
  • Μέτρια

Διατροφικές πληροφορίες

Βήματα

1
Έγινε

Αν χρησιμοποιείτε ξερά μαυρομάτικα, μουλιάστε τα για 2-3 ώρες και κατόπιν βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2
Έγινε

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατέψτε τα φασόλια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

3
Έγινε

Σε ένα shaker αναμιγνύουμε το αβοκάντο με το χυμό λεμόνι, το λάδι, το ξύδι, το ταμπάσκο, το πιπέρι καγιέν και τη ζάχαρη

4
Έγινε

Περιχύνουμε με το μίγμα μας τα μαυρομάτικα φασόλια

5
Έγινε

Τέλος, κόβουμε και προσθέτουμε το μαρούλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα.

_με_ταχιινι_μελι_μπανανα_και_αμυγδαλα
προηγούμενη
Τοστ ολικής αλέσεως με ταχίνι, μέλι, μπανάνα και αμύγδαλα
τραγανη σαλατα με κασιους, κινοα και τζιντζερ
επόμενη
Τραγανή σαλάτα με κάσιους, κινόα και τζίντζερ

Πρόσθεσε το σχόλιο σου

Pin It on Pinterest