Ingredients
-
1 μικρό Μαρούλι(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη)
-
1 μικρό δεμάτι Ρόκα
-
3 φρέσκα Κρεμμύδια
-
1/2 κιλό Γαρίδες
-
2 κουταλιές Ελαιόλαδο
-
1/2 κιλό Χταπόδιή Καλαμάρι
-
1 κουταλιά Κάπαρη
-
3 ξερά ψιλοκομμένα Σύκα
-
1 κουταλιά Κράνμπερι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Για το dressing
-
1/2 κούπα Λεμόνι
-
2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
-
1 τριμμένη Κόκκινη καυτερή πιπεριά
-
1 κουταλάκι Μαιντανό
Directions
Τα θαλασσινά περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και βοηθούν στην κάλυψη των πρωτεϊνικών μας αναγκών. Επίσης, είναι πλούσιες πηγές ιωδίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, μαγγανίου, καλίου, σεληνίου, φωσφόρου και ασβεστίου αλλά και πλούσια σε βιταμίνες όπως η βιταμίνη A, C, D και το σύμπλεγμα βιταμινών Β. Σε συνδυασμό με τα λαχανικά και τα ξερά φρούτα αυξάνουν την αντιοξειδωτική και διατροφική τους αξία. Αν συνοδεύσετε τη σαλάτα με ένα κρητικό παξιμάδι ή μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, έχετε ένα πλήρες γεύμα.
Steps
1
Done
|
Πλύνετε τα λαχανικά και κόψτε τα σε κομμάτια. Πλύνετε και καθαρίστε τις γαρίδες. |
2
Done
|
Αφαιρέστε το εντεράκι και την άμμο. Αλατοπιπερώστε τες, αλείψτε τες με λίγο λάδι, αραδιάστε τες στη σχάρα και ψήστε τες 10 λεπτά στο γκριλ. |
3
Done
|
Βράστε το χταπόδι ή το καλαμάρι και στραγγίστε το. |
4
Done
|
Προσθέστε τις γαρίδες και το χταπόδι στη σαλάτα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. |
5
Done
|
Βάλτε τα υλικά του dreesing σε ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο και ανακινείστε τα καλά για να ενωθούν τα συστατικά. |
6
Done
|
Περιχύστε με αυτό τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως. |