0 0
Καλαμαράκια γεμιστά με καστανό ρύζι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 κιλό Καλαμαράκια ή 8 μέτρια
3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας Κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι Λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι Καστανό ρύζι αναποφλοίωτο
1 μικρή Κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 μέτρια Πράσινη πιπεριά
3 - 4 μικρά Κρεμμύδια
1 φλιτζάνι βασιλικός φρέσκος
1/2 Λεμόνι το χυμό του
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Καλαμαράκια γεμιστά με καστανό ρύζι

Ένα μεσογειακό, χορταστικό και νόστιμο πιάτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιόδους νηστείας αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες. Το καλαμάρι είναι χαμηλό σε λιπαρά και μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Το καστανό ρύζι διατηρεί περισσότερες βιταμίνες που μας προσφέρουν περισσότερη ενέργεια και θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το λευκό ρύζι. Λόγω του φλοιού του, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, μας χορταίνει περισσότερο προκαλώντας ευκολότερο κορεσμό. Ο βασιλικός έχει χαρακτηριστικό άρωμα περιέχει αιθέρια έλαια με αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθάει τα άτομα με πεπτικά προβλήματα και ουρική αρθρίτιδα. Χρησιμοποιείστε καλύτερα φρέσκο βασιλικό αντί για αποξεραμένο.

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Θερμιδική αξία: 345Kcal/μερίδα

(Visited 729 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Βράζουμε τα καλαμαράκια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν και να σκιστούν.

2
Done

Αφού τα στραγγίξουμε αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα πλαϊνά πτερύγια τους αφήνοντας το κυρίως σώμα τους για γέμιση.

3
Done

Τα πλοκάμια που αφαιρέσαμε τα κρατάμε και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια καθώς θα τα προσθέσουμε αργότερα στη γέμιση. Συγχρόνως βράζουμε και το ρύζι για 30 λεπτά και μετά το στραγγίζουμε.

4
Done

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι, τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι τις πιπεριές ψιλοκομμένες το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί.

5
Done

Προσθέτουμε το ρύζι και τα πλοκάμια των καλαμαριών και ανακατεύουμε για 15 λεπτά.

6
Done

Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμαράκια κλείνοντας το στόμιο τους με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με καπάκι και λίγο νερό και το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και λίγο κρασί. Ψήνουμε στους 180 για 15 περίπου λεπτά.

pelagia

previous
Τονοσαλάτα με αγκινάρες και ελιές
next
Μεξικάνικη σαλάτα με κοτόπουλο, σως γιαουρτιού με λάιμ και πιπέρι
previous
Τονοσαλάτα με αγκινάρες και ελιές
next
Μεξικάνικη σαλάτα με κοτόπουλο, σως γιαουρτιού με λάιμ και πιπέρι

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Pin It on Pinterest