0 0
Καλαμαράκια γεμιστά με καστανό ρύζι

Μοιράσου το:

Ή κάνε αντιγραφή και επικόλληση αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 κιλό Καλαμαράκια ή 8 μέτρια
3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας Κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι Λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι Καστανό ρύζι αναποφλοίωτο
1 μικρή Κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 μέτρια Πράσινη πιπεριά
3 - 4 μικρά Κρεμμύδια
1 φλιτζάνι βασιλικός φρέσκος
1/2 Λεμόνι το χυμό του
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Καλαμαράκια γεμιστά με καστανό ρύζι

Ένα μεσογειακό, χορταστικό και νόστιμο πιάτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιόδους νηστείας αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες. Το καλαμάρι είναι χαμηλό σε λιπαρά και μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Το καστανό ρύζι διατηρεί περισσότερες βιταμίνες που μας προσφέρουν περισσότερη ενέργεια και θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το λευκό ρύζι. Λόγω του φλοιού του, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, μας χορταίνει περισσότερο προκαλώντας ευκολότερο κορεσμό. Ο βασιλικός έχει χαρακτηριστικό άρωμα περιέχει αιθέρια έλαια με αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθάει τα άτομα με πεπτικά προβλήματα και ουρική αρθρίτιδα. Χρησιμοποιείστε καλύτερα φρέσκο βασιλικό αντί για αποξεραμένο.

  • Για 4 άτομα
  • Μέτρια

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμιδική αξία: 345Kcal/μερίδα

(Visited 704 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Έγινε

Βράζουμε τα καλαμαράκια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν και να σκιστούν.

2
Έγινε

Αφού τα στραγγίξουμε αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα πλαϊνά πτερύγια τους αφήνοντας το κυρίως σώμα τους για γέμιση.

3
Έγινε

Τα πλοκάμια που αφαιρέσαμε τα κρατάμε και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια καθώς θα τα προσθέσουμε αργότερα στη γέμιση. Συγχρόνως βράζουμε και το ρύζι για 30 λεπτά και μετά το στραγγίζουμε.

4
Έγινε

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι, τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι τις πιπεριές ψιλοκομμένες το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί.

5
Έγινε

Προσθέτουμε το ρύζι και τα πλοκάμια των καλαμαριών και ανακατεύουμε για 15 λεπτά.

6
Έγινε

Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμαράκια κλείνοντας το στόμιο τους με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με καπάκι και λίγο νερό και το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και λίγο κρασί. Ψήνουμε στους 180 για 15 περίπου λεπτά.

προηγούμενη
Τονοσαλάτα με αγκινάρες και ελιές
επόμενη
Μεξικάνικη σαλάτα με κοτόπουλο, σως γιαουρτιού με λάιμ και πιπέρι

Πρόσθεσε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Pin It on Pinterest