Vegan παγωτό σοκολάτας

Υλικά:
- 2 κονσέρβες κρέμα καρύδας συνολικού βάρους 400ων γραμμαρίων
- 2/3 φλιτζανιού σκόνη κακάο
- 450 γραμμάρια χουρμάδες βασιλικούς, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένους και μουλιασμένους σε ζεστό νερό για 15 λεπτά.
- 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1 καφέ espresso αφού πρώτα τον έχετε παγώσει στο ψυγείο
- ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
Μέθοδος:
Μια μέρα πριν φτιάξετε το παγωτό βάλτε τις δύο κονσέρβες με την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Έτσι θα διαχωριστεί η κρέμα καρύδας που θα καθίσει στην επιφάνεια, από το νερό που θα πάει στον πάτο της κονσέρβας.
Τοποθετήστε τον κάδο της παγωτομηχανής σας στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Τοποθετήστε στον επεξεργαστή τροφίμων τους στραγγισμένους, ψιλοκομμένους χουρμάδες και στη συνέχεια καθώς βάλετε σε λειτουργία το μηχάνημα, προσθέστε σταδιακά, ελάχιστο ζεστό νερό λίγο – λίγο μέχρι να δείτε ότι δημιουργείται μια παχύρρευστη και όσο γίνεται λεία μάζα σαν πάστα. Αφαιρέστε την κρέμα και βάλτε την στην άκρη!!
Βγάλτε τις κρέμες καρύδας από το ψυγείο χωρίς να τις κουνήσετε πολύ ώστε να μην ανακατευτεί η κρέμα που έχει διαχωριστεί από το νερό. Αφαιρέστε με ένα κουτάλι την κρέμα που υπάρχει στο πάνω μέρος της κονσέρβας αφήνοντας το νερό που είναι στον πάτο. Βάλτε την κρέμα μέσα στον επεξεργαστή τροφίμων. Βάλτε σε λειτουργία τον επεξεργαστή και χτυπήστε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες σαν σαντιγί. Στη συνέχεια προσθέστε το κακάο, το γάλα αμυγδάλου, τον εσπρέσσο, την κανέλα και φυσικά την πάστα από τους χουρμάδες. Χτυπήστε ξανά και μόλις ομογενοποιηθεί έχετε έτοιμο το παγωτό.
Βάζετε το μείγμα σε ένα δοχείο με καπάκι και το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Αφήστε το μερικές ώρες να παγώσει ή καλύτερα ολόκληρη τη νύχτα. Βγάλτε το από την κατάψυξη 15-20 λεπτά πριν το σερβίρετε.