Ingredients
-
4 Αυγά
-
2 κουταλάκια του γλυκού Βούτυροφυτικό
-
4 κουταλιές της σούπας Γάλαπλήρες
-
2 φέτες Ψωμί για τοστ
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Directions
Ένα αυγό έχει μικρό θερμιδικό περιεχόμενο. Αποδίδει 78 – 90 kcal και είναι φυσική πηγή βιταμινών B2, B12 και D καθώς και βιταμίνης Α, φυλλικού οξέως, τυροσίνης και χολίνης. Σημαντικό είναι να αναφερθεί, ότι ένα αυγό περιέχει 6-7γρ πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, 5-6γρ λιπαρών και 0-1γρ υδατάνθρακα.
Steps
1
Done
|
Ψήνουμε τις φέτες του τοστ στο φούρνο ή σε τοστιέρα για λίγα λεπτά. |
2
Done
|
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει το βούτυρο. |
3
Done
|
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να ψηθούν καλά και να σχηματιστούν αφράτα κομμάτια. |
4
Done
|
Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Με μια σπάτουλα σερβίρουμε επάνω στις φέτες του τοστ. |
5
Done
|
Συνοδεύεται τέλεια από ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι! |