Πανακότα με στέβια
Ένα εύκολο και ελαφρύ γλυκό που χρειαζόμαστε για να γλυκαθούμε χωρίς ενοχές.Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βράσουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την στέβια και να προσθέσουμε ζελατίνη.
Υλικά για 5 μερίδες (126 θερμίδες/ μερίδα)
- 325 γρ κρέμα γάλακτος light
- 125 γρ γάλα 1,5%
- 100 γρ στέβια
- 15 γρ ζελατίνη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
- Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα την κρέμα γάλακτος, τη στέβια και τη βανίλια και τη βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις πάρει βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού την έχουμε στύψει πρώτα καλά.
- Αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας συνεχώς και γεμίζουμε τις ατομικές φόρμες ή τα ποτήρια.
- Βάζουμε τις φόρμες ή τα ποτήρια στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
- Αν τα έχουμε στις φόρμες τότε μετά την ψύξη ξεφορμάρουμε βουτώντας τις φόρμες σε καυτό νερό.
- Μπορούμε να σερβίρουμε την πανακότα με τη μαρμελάδα φράουλα με στέβια ή με φρέσκα φρούτα.
(Visited 943 times, 1 visits today)