Γεμιστά ζυμαρικά με σπανάκι, ανθότυρο & κατίκι
Το σπανάκι είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης C. Επιπλέον, είναι γνωστό για την περιεκτικότητα του σε φλαβονοειδή, βιταμίνη Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μαγνήσιο.
Για τα γεμιστά ζυμαρικά με σπανάκι, ανθότυρο και κατίκι θα χρειαστούμε:
Υλικά για 4 άτομα:
300gr Ζυμαρικά Κοχύλια, μεγάλα
500gr Σπανάκι, καθαρισμένο
450gr Ανθότυρο, ψιλοκομμένο
250gr Κατίκι Δομοκού
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 Μεγάλη Σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη
600ml Συμπυκνωμένος Χυμός Ντομάτας
1 “Σπιτικός” Ζωμός Λαχανικών + 2 Φλιτζάνια Νερό
½ κ.σ. Ζάχαρη
3 κ.σ. Παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
- Τα αφήνουμε για 3 λεπτά και σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό που βράζει και ζεματάμε για 2 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και πιέζουμε για να φύγει το επιπλέον νερό. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, το ανθότυρο, το κατίκι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 50-60 λεπτά.
Tip: Μεγάλα κοχύλια μπορούμε πλέον να βρούμε σε όλα τα μεγάλα super market. Μπορούμε ακόμα να τα αντικαταστήσουμε με κανελόνια.
Πηγή: FoodVideos