Ροζ Ριζότο με Κατσικίσιο Τυρί

Εντυπωσιακό Ριζότο με Παντζάρι – Μια Γευστική Παραλλαγή
Ανακαλύψτε τον κόσμο της εύκολης και υγιεινής μαγειρικής με ριζότο παντζαριού και κατσικίσιο τυρί που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις. Είναι ροζ, πλούσιο, κρεμώδες και πεντανόστιμο.
Υλικά:
500g μαγειρεμένα παντζάρια
1 ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
30g βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
300g ρύζι
1 κλωνάρι θυμάρι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
Μικρό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μικρό ματσάκι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Στύψτε χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
Βασιλικό (προαιρετικά)
150g κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
50g παρμεζάνα
Οδηγίες:
Προετοιμασία Παντζαριών:
- Τοποθετήστε τα μισά παντζάρια με το ζωμό σε ένα μούλτι τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα παντζάρια και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
Προετοιμασία Ρυζιού:
- Ζεσταίνετε το λάδι και το μισό βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε απαλά μέχρι να μαλακώσει πολύ.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Ανακατέψτε το ρύζι και το θυμάρι μέχρι να πάρει όλο το λάδι και το βούτυρο.
- Δυναμώστε τη φωτιά και ρίξτε το κρασί. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
- Χαμηλώστε σε μέτρια φωτιά και προσθέστε μια κουτάλα από το ζωμό παντζαριών και αλατοπιπερώστε.
- Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Επαναλάβετε μέχρι να προστεθεί όλο το μείγμα των παντζαριών. Σε αυτό το σημείο το ρύζι θα έχει κρεμώδη υφή αλλά θα είναι ακόμα al dente.
Προετοιμασία Γαρνιρίσματος:
Χτυπήστε το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψιλοκομμένα παντζάρια. Ανακατέψτε με τον άνηθο και τον μαϊντανό, εάν θέλετε, και ρίξτε τα καρυκεύματα. Ίσως θέλετε να προσθέσετε και τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρισμα:
Μοιράζετε το ριζότο σε τέσσερα ζεστά πιάτα και θρυμματίζετε πάνω με το κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζετε με παρμεζάνα στο τραπέζι. Προσθέτετε το γαρνίρισμα και τον βασιλικό εάν επιθυμείτε!
Καλή όρεξη!
Δώστε μια νότα πολυτέλειας στο τραπέζι σας με αυτήν την εκπληκτική συνταγή!