• Αρχική
  • Ψητός σολομός στη σχάρα με ανανά
0 0
Ψητός σολομός στη σχάρα με ανανά

Μοιράσου το:

Ή κάνε αντιγραφή και επικόλληση αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

5 φέτες Σολομός
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε φέτες
5 -6 φέτες ανανάς φρέσκου ανανά ή σε κονσέρβα
1 φλιτζανάκι βασιλικός φρέσκος ψιλλοκομένος
1 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά της σούπας Πιπερόριζα (τζίντζερ)
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
χυμός Λεμόνι από 2 μέτρια λεμόνια

Θρεπτικές πληροφορίες

250 Kcal/ μερίδα

Ψητός σολομός στη σχάρα με ανανά

Ένα γεύμα με λίγες θερμίδες, πλούσιο σε "καλά" λιπαρά και βιταμίνη C. Είναι ιδανικό για άτομα που χρειάζονται ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, προστασία της καρδιάς και ρύθμιση του σακχάρου.

  • Για 5 άτομα
  • Μέτρια

Διατροφικές πληροφορίες

Ο σολομός, ο τόνος, η ρέγγα και το σκουμπρί είναι λιπαρά ψάρια, πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και δεν θα πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας. Ο σολομός περιέχει 14γρ ω-3 / 100γρ., βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, φώσφορο και σελήνιο. Ο συνδυασμός του σολομού με τις πιπεριές και το αγγούρι εφοδιάσει τον οργανισμό μας με περισσότερη βιταμίνη C ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η πιπερόριζα δίνει εξαιρετική γεύση στο φαγητό μας και ταυτόχρονα μας προσφέρει πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών. Έχει αντιγηραντικές και θερμαντικές ιδιότητες. Διεγείρει την πέψη και αυξάνει τον μεταβολισμό λόγω της θερμογεννετικής δράσης. Ο ανανάς και το λεμόνι δίνουν στο πιάτο μας μια γλικόξινη γεύση ενώ ταυτόχρονα το ένζυμο βρωμελαΐνη που περιέχει ο ανανάς βοηθάει στην καλύτερη πέψη των πρωτεϊνών του ψαριού. 

Βήματα

1
Έγινε

Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα τις φέτες σολομού, αφού τις λαδώσουμε και τις πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

2
Έγινε

Τις βγάζουμε από τη φωτιά μόλις αρχίσουν και ροδίσουν.

3
Έγινε

Κατά την ώρα που ο σολομός ψήνεται, ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ τον ανανά τον οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια, προσθέτουμε και τα άλλα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη για περίπου 45 λεπτά για να αναμειχθούν οι μυρωδιές τους.

4
Έγινε

Σερβίρουμε κάθε ατομική φέτα σολομού με 2-3 κουταλιές από το μείγμα.

5
Έγινε

Συνδυάζεται με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή με ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι.

insalata-di-melanzane-funghi-e-mozzarella-e1380494837899
προηγούμενη
Σαλάτα με μελιτζάνες και αμύγδαλα
quinoatomato
επόμενη
Γεμιστά με κινόα και μανιτάρια

Πρόσθεσε το σχόλιο σου

Pin It on Pinterest