• Home
  • Ψητός σολομός στη σχάρα με ανανά
0 0
Ψητός σολομός στη σχάρα με ανανά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 φέτες Σολομός
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε φέτες
5 -6 φέτες ανανάς φρέσκου ανανά ή σε κονσέρβα
1 φλιτζανάκι βασιλικός φρέσκος ψιλλοκομένος
1 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά της σούπας Πιπερόριζα (τζίντζερ)
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
χυμός Λεμόνι από 2 μέτρια λεμόνια

Nutritional information

250 Kcal/ μερίδα

Ψητός σολομός στη σχάρα με ανανά

Ένα γεύμα με λίγες θερμίδες, πλούσιο σε "καλά" λιπαρά και βιταμίνη C. Είναι ιδανικό για άτομα που χρειάζονται ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, προστασία της καρδιάς και ρύθμιση του σακχάρου.

  • Serves 5
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ο σολομός, ο τόνος, η ρέγγα και το σκουμπρί είναι λιπαρά ψάρια, πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και δεν θα πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας. Ο σολομός περιέχει 14γρ ω-3 / 100γρ., βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, φώσφορο και σελήνιο. Ο συνδυασμός του σολομού με τις πιπεριές και το αγγούρι εφοδιάσει τον οργανισμό μας με περισσότερη βιταμίνη C ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η πιπερόριζα δίνει εξαιρετική γεύση στο φαγητό μας και ταυτόχρονα μας προσφέρει πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών. Έχει αντιγηραντικές και θερμαντικές ιδιότητες. Διεγείρει την πέψη και αυξάνει τον μεταβολισμό λόγω της θερμογεννετικής δράσης. Ο ανανάς και το λεμόνι δίνουν στο πιάτο μας μια γλικόξινη γεύση ενώ ταυτόχρονα το ένζυμο βρωμελαΐνη που περιέχει ο ανανάς βοηθάει στην καλύτερη πέψη των πρωτεϊνών του ψαριού. 

(Visited 1,370 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα τις φέτες σολομού, αφού τις λαδώσουμε και τις πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

2
Done

Τις βγάζουμε από τη φωτιά μόλις αρχίσουν και ροδίσουν.

3
Done

Κατά την ώρα που ο σολομός ψήνεται, ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ τον ανανά τον οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια, προσθέτουμε και τα άλλα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη για περίπου 45 λεπτά για να αναμειχθούν οι μυρωδιές τους.

4
Done

Σερβίρουμε κάθε ατομική φέτα σολομού με 2-3 κουταλιές από το μείγμα.

5
Done

Συνδυάζεται με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή με ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι.

pelagia

previous
Σαλάτα με μελιτζάνες και αμύγδαλα
next
Γεμιστά με κινόα και μανιτάρια
previous
Σαλάτα με μελιτζάνες και αμύγδαλα
next
Γεμιστά με κινόα και μανιτάρια

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Pin It on Pinterest