Τάρτα Γκανάζ Σοκολάτας

Η πιο νόστιμη υγιεινή τάρτα σοκολάτας με την χειροποίητη τραγανή ζύμη και την υπέροχη υφή της γκανάζ θα ταξιδέψει τον ουρανίσκο σας με την μοναδική της γεύση.
Υλικά για 8 μερίδες (200 θερμίδες/ μερίδα 70 γρ):
Για την ζύμη θα χρειαστούμε:
- 100 γρ. δημητριακά
- 80 γρ. αλεύρι μαλακό
- 140 γρ. μαργαρίνη
- 30 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 δόση βανίλια σκόνη
- 1 ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη γκανάζ σοκολάτας θα χρειαστούμε:
- 100 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 40 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 340 γρ. σοκολάτα υγείας 72% (περιεκτικότητα σε κακαόμαζα)
- 60 γρ. μαργαρίνη
- 100 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
1.Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.
2. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη στο φούρνο σε ειδική φόρμα και ψήνουμε στους 170ºC για περίπου 15 λεπτά.
Για την κρέμα:
1.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μαργαρίνη και την σοκολάτα και τα αφήνουμε να λιώσουν. Μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία και σε μπεν μαρί. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
2.Αφού κρυώσουν προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι (τα οποία έχουμε αφήσει πιο πριν σε θερμοκρασία δωματίου.
3.Με μια κουτάλα ανακατεύουμε απαλά όλα μας τα υλικά μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
4.Προσθέτουμε την κρέμα πάνω στην τάρτα, απλώνουμε καλά και την βάζουμε για 8-10 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
5.Εάν θέλουμε διακοσμούμε επάνω με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή με φράουλες ή προτιμούμε τις φράουλες σαν συνοδευτικό.
Καλή απόλαυση!