Κινόα με σπανάκι και κατίκι Δομοκού – Μια «εναλλακτική» σπανακόπιτα!

Η “σπανακόπιτα αλλιώς” ,πιο υγιεινή, πιο ελαφριά και πολλή θρεπτική. Αποτελείται από κινόα, σπανάκι, κατίκι Δομοκού, μια υγιεινή και πεντανόστιμη επιλογή για να την καταναλώσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επιθυμείτε.
Υλικά για 9 μερίδες:
Θερμιδική αξία: 196Kcal ανά μερίδα
- 3 κ.σ σουσάμι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 500 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα (περίπου ¾ φλιτζανιού ωμή)
- 1 φλιτζάνι κατίκι Δομοκού
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ φρέσκο λεμονοθυμάρο, πολύ ψιλοκομμένο (εναλλακτικά θυμάρι)
- 1 κ.γ φρέσκο δενδρολίβανο, πολύ ψιλοκομμένο
- ¼ κ.σ μπούκοβο
- ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ένα μικρό ταψάκι και απλώστε το σουσάμι σε όλο το εσωτερικό του ταψιού ώστε να απλωθεί σε όλη την έκταση του ταψιού.
- Ζεματίστε το σπανάκι σε βραστό αλατισμένο νερό. Σουρώστε το και όταν κρυώσει στραγγίστε το και ψιλοκόψτε το.
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το λεμονοθύμαρο, το δενδρολίβανο, το μπούκοβο για 5 λεπτά περίπου. Ρίξτε τα σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ, προσθέστε το σπανάκι, την κινόα, το κατίκι, το πιπέρι και τα αυγά που τα έχετε χτυπήσει ελαφρά. Ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι με το σουσάμι, απλώστε το καλά και ψήστε το για 65 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Δείτε το video:
Συνταγή και video: food videos
(Visited 1,277 times, 1 visits today)