Τα λαχανικά που ευδοκιμούν τον Μάρτιο: Εκμεταλευτείτε τα!

Τα λαχανικά και τα φρούτα όταν είναι στην εποχή τους έχουν την μέγιστη θρεπτικότητα!
1.Είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη C, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες.
2.Όλα αυτά τα συστατικά όταν βρίσκονται σε αφθονία σε ένα λαχανικό, δίνουν περισσότερη ενέργεια στον οργανισμό (όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα δίνουν ενέργεια στον οργανισμό μας, όχι μόνο οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και τα λίπη), έχουν προστατευτική δράση ενάντια πολλών ασθενειών, αυξάνουν τον μεταβολισμό και μας βοηθούν να διατηρήσουμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα.
Για να αποκομίσουμε τα μέγιστα από τη φύση θα πρέπει να συμβαδίσουμε με αυτήν.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και από σχετική έρευνα που αφορούσε περίπου 3.300 άντρες και γυναίκες 35-75 ετών, η συστηματική κατανάλωση φρέσκων λαχανικών της εποχής στη διάρκεια του χειμώνα μειώνει κατά 21% τον κίνδυνο καρκίνου και κατά 15% τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου στους άνδρες, και στις μειώνει κατά 24% τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Αντίστοιχα, η συστηματική κατανάλωση φρέσκων φρούτων της εποχής διαπιστώθηκε ότι μειώνει κατά 16% τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και κατά 13% τον κίνδυνο καρκίνου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Times», του Λονδίνου, σε σχετικό άρθρο της που αφορούσε τη θρεπτικότητα των λαχανικών και των φρούτων ανάλογα με την εποχικότητά τους, οι φράουλες . που αγοράζει κανείς στα μέσα του χειμώνα δεν έχουν την ίδια θρεπτική αξία με εκείνες που τρώει στα τέλη της άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού.
Συνδυάστε τα λαχανικά και τα φρούτα εποχής με όσπρια και δημητριακά και θα ανταπεξέλθετε με επιτυχία στη νηστεία!