Ζυμαρικά με μπρόκολο και κοτόπουλο

Υλικά:
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 2 φλιτζάνια μπρόκολο
Υλικά για το κοτόπουλο:
- 2 μεσαία στήθη κοτόπουλου ανοιγμένα σε φιλέτο λεπτό
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή νερό
- 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή ολόκληρο
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
- ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Μέθοδος :
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Προσθέτουμε το μπρόκολο που το έχουμε κόψει σε φουντίτσες μέσα στην κατσαρόλα κατά τη διάρκεια του τελευταίου δίλεπτου μαγειρέματος. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε μαζί με το μπρόκολο.
Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουμε μέσα σε αυτό το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε τα στήθη για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους και να ψηθούν έως μέσα. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, ανάλογα με το τι μας αρέσει καλύτερα!
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τώρα το λιωμένο σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό με προσοχή να μην κάψουμε το σκόρδο γιατί πικρίζει αν γίνει αυτό. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό. Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου (ζεστό) ή το νερό και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθεί το υγρό με το αλεύρι και να γίνει μια ωραία σάλτσα σαν παχύρρευστο σιρόπι. Μόλις γίνει αυτό κλείνουμε τη φωτιά και προσθέστε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα τα μαγειρεμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά μαζί με το μπρόκολο. Τέλος σερβίρουμε σε πιάτα βάζοντας από πάνω τα κομμάτια του στήθους κοτόπουλου.
Καλή επιτυχία!