Ντομάτες γεμιστές με τόνο
Οι γεμιστές ντομάτες είναι μια εξαιρετική ιδέα για γεύμα ή δείπνο χαμηλό σε υδατάνθρακες αλλά πολύ πλούσιο σε γεύση και δροσερό για τις μέρες του καλοκαιριού!
Υλικά:
- 6 μέτριες ντομάτες
- 150 γραμμάρια τόνο νερού
- 3 κοτσάνια σέλερι ψιλοκομμένα
- 90 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 1/2 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 200 γραμμάρια γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 1 κουταλάκι γλυκού κάρυ
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο σκόρδο σκόνη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- 1/4 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μικρό αβοκάντο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
Μέθοδος:
Αφαιρέστε με το μαχαίρι την κορυφή από τις ντομάτες και στη συνέχεια αφαιρέστε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους ακριβώς όπως κάνετε όταν είναι να φτιάξετε γεμιστά.
Στη συνέχεια βάλτε τις για 15 λεπτά ανάποδα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και κατόπιν γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα που δημιουργήθηκε.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας την επιφάνειά τους με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!!
(Visited 227 times, 1 visits today)