Τας κεμπάπ κοτόπουλου

Υλικά:
1) 800 γραμμάρια από φιλέτο κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε μπουκίτσες
2) 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3) 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα ή λιωμένα στο μπλέντερ
4) ¾ φλιτζανιού λευκό κρασί
5) 2 μέτριες ώριμες ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ (περίπου 500 γραμμάρια)
6) 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
7) 2 φύλλα δάφνης
8) 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ολόκληρες
9) 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
10) 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
11) Αλάτι
12) Πιπέρι
Μέθοδος:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε σε αυτό το κοτόπουλο μέχρι να αλλάξει χρώμα απ΄όλες τις πλευρές και να βγάλει τα υγρά του. Αυτό θα διαρκέσει 5 περίπου λεπτά. Κατόπιν το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το καρότο, τα δαφνόφυλλα, και την καπνιστή πάπρικα. Αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι και περίπου ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πιει τα υγρά του ώστε να μείνει μόνο με τη σάλτσα του το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ακόμα νερό.
Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο, ρίχνουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι καλό στο αλάτι. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας!
Καλή επιτυχία!!!
Πηγή: Food for Thought