Υγιεινή πάστα σοκολάτας τύπου nutella

Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή που απαιτεί μόλις 5 υλικά και 30 λεπτά περίπου για από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Το αποτέλεσμα είναι να έχετε μια εξαιρετικά υγιεινή πάστα σοκολάτας, με πλούσια γεύση που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε τυποποιημένο κυκλοφορεί στο εμπόριο. Δοκιμάστε την!
Υγιεινή πάστα σοκολάτας τύπου nutella
Υλικά :
- 3 φλιτζάνια ωμά ήψημένα ανάλατα φουντούκια
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές σούπας σιρόπι σφένδαμου ή αγαύης ή 2-3 κουταλιές μέλι
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώστε τα φουντούκια σε ένα λαδόχαρτο. Ψήστε τα συνολικά 12-15 λεπτά, εάν είναι ωμά ή για 8-10 λεπτά αν είναι ήδη ψημένα και όταν κρυώσουν τρίψτε τα στα χέρια σας να αποβάλλουν τη φλούδα τους. Ξεχωρίστε τα από τη φλούδα και με τη βοήθεια μιας μεγάλης πετσέτας κουζίνας με την οποία θα τα τρίψετε μέσα.
- Βάλτε τα φουντούκια μέσα σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν σαν βούτυρο, περίπου 8-10 λεπτά.
- Όταν πολτοποιηθούν πολύ καλά προσθέστε το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια και το γλυκαντικό που έχετε επιλέξει.
- Χτυπήστε το μίγμα πολύ καλά για άλλα 3-4 λεπτά και προσθέστε επιπλέον γλυκαντικό αν το κρίνετε αναγκαίο ώστε να φέρετε την σοκολατένια σας πάστα στην επιθυμητή γλυκύτητα. .
- Μεταφέρετέ το σε ένα καθαρό βάζο και φυλάξτε σε θερμοκρασία δωματίου για καθημερινή χρήση για 2-3 εβδομάδες ή περισσότερο.
(Visited 1,885 times, 1 visits today)