Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με μελιτζάνες και πατάτες

ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες
- 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους των 2 εκ.
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- ¼ φλιτζάνι κομμένες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι – πιπέρι
- 4 φιλέτα ψαριού βάρους 250 γραμμαρίων το καθένα
Μέθοδος:
Βάζουμε σε ένα ταψί όλα τα υλικά εκτός από τα φιλέτα του ψαριού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε ¼ φλιτζανιού νερό. Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά μέχρι να τα δούμε να έχουν μαλακώσει αρκετά.
Στη συνέχεια βάζουμε ανάμεσα στα λαχανικά και τα φιλεταρισμένα κομμάτια του ψαριού αφού προηγουμένως τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι και τα λαχανικά να έχουν μελώσει.
Σερβίρουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!
(Visited 2,616 times, 1 visits today)