Κρέπες με αλεύρι φαγόπυρου

Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι από το φαγόπυρο
- 1 κουταλιά σούπας κοπανισμένο λιναρόσπορο
- 1 3/4 φλιτζάνια γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρύ γάλα με λίγα λιπαρά ή οποιοδήποτε φυτικό όπως πχ γάλα αμυγδάλου, καρύδας κλπ)
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο (συν λίγο περισσότερο για το μαγείρεμα)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι γλυκού μέλι
Μέθοδος:
Σε ένα μπολ, προσθέστε το αλεύρι από το φαγόπυρο, τον κοπανισμένο λιναρόσπορο, το γάλα της επιλογής σας, το αλάτι, το ελαιόλαδο, την κανέλα και το μέλι.
Ανακατέψτε τα υλικά με ένα αυγοδάρτη ή μια κουτάλα. Εάν το μείγμα που θα προκύψει είναι πολύ λεπτόρρευστο, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι φαγόπυρου. Εάν είναι πάρα πολύ παχύρρευστο, αραιώστε το με λίγο γάλα.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι και προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο με ένα πινέλο. Ίσα ίσα να λαδωθεί η επιφάνειά του.
Ρίξτε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα (περίπου 1/4 του φλιτζανιού) και αφήστε το να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εμφανιστούν στην επιφάνειά του φουσκάλες. Στη συνέχεια, με μια σπάτουλα γυρίστε προσεκτικά την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήστε την για λίγο ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα. Εάν δείτε ότι ψήνονται πολύ γρήγορα και αρπάζουν, τότε χαμηλώστε κι άλλο τη θερμοκρασία ή σβήστε για λίγο εντελώς το μάτι της κουζίνας.
Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να ετοιμαστούν όλες οι κρέπες.
Σερβίρετε τις κρέπες όπως είναι συνοδεύοντάς τες με φρέσκα φρούτα, σιρόπι σφενδάμου, ξηρούς καρπούς, ταχίνι και μέλι ή φυστικοβούτυρο, κανέλα, γκρανόλα και ότι άλλο επιθυμείτε!
Καταναλώνονται καλύτερα όταν είναι φρέσκες αλλά μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτές που θα περισσέψουν σε μπολ που κλείνει με καπάκι, στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
Καλή επιτυχία!!!!!