Τηγανίτες για πρωινό, με τυρί Cottage (3 μόνο υλικά!)

Δείτε αυτές τις τηγανίτες. Σε πρώτη ματιά φαίνονται κάπως παράξενες. Είναι γλυκές και έχουν cottage. Παράδοξο. Θυμηθείτε όμως το εξής. Σύντομα θα γίνουν (αν ήδη δεν έχουν γίνει) ένα από τα πιο δημοφιλή πρωινά που μπορεί κανείς να απολαύσει. Οι λόγοι είναι οι εξής:
Πρώτον, είναι πολύ απλές στην παρασκευή τους. Η βασική συνταγή απαιτεί τρία συστατικά: τυρί Cottage, αυγά και βρώμη. Για να τις φτιάξετε δε, χρειάζεστε περίπου 10-12 λεπτά! Και έχετε ένα από τα πιο υγιεινά και πρωτεϊνικά πρωινά, έτοιμο στη διάθεσή σας!!!
Δεύτερον, τα αυγά έχουν επιστρέψει στη ζωή μας και έχουν απενοχοποιηθεί. Αφού ήταν ύποπτα για πολλές δεκαετίες όσον αφορά την αρνητική επιρροή τους στη χοληστερόλη του αίματος, έχει αποδειχθεί πλέον ότι δεν ευθύνονται για τις καρδιακές προσβολές. Με άλλα λόγια τα αυγά είναι εξαιρετικά θρεπτικά και εντελώς ακίνδυνα.
Τρίτον, αυτή η τηγανίτα – λόγω των συστατικών της – είναι 100% φυσική, χωρίς επιπλέον σκόνη πρωτεΐνης και με πολύ ποιοτικά υλικά.
Τέταρτον, και τα τρία συστατικά βοηθούν στην απώλεια βάρους εξαιτίας του ότι σας κρατούν πολλές ώρες χορτάτους. Είναι ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες, σε πρωτεΐνη και μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό γεύμα για μετά την άσκηση.
Το τυρί Cottage ανήκει στις πιο υγιεινές ομάδες τυριών, είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, χαμηλό σε λιπαρά και γεμάτο πρωτεΐνες. Επιπλέον, είναι υψηλό σε μικροθρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, βιταμίνη Β12, βιταμίνη Β2 αλλά και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά!
Η βρώμη επίσης είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές της φύσης, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και πλήθος άλλων θρεπτικών ουσιών. Η βρώμη έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ, ΜΕ ΤΥΡΙ COTTAGE (3 μόνο υλικά)
Υλικά:
- ½ φλιτζάνι τυρί cottage
- ½ φλιτζάνι βρώμη
- 3 αυγά
Μέθοδος:
Στο μπλέντερ (μούλτι) ρίξτε όλα τα υλικά σας. Χτυπήστε τα ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλείψτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίξτε μερικές κουταλιές από το μίγμα ώστε να δημιουργηθεί μια τηγανίτα. Μόλις δούμε ότι στην επιφάνεια δημιουργούνται φυσαλίδες σημαίνει ότι έχει ψηθεί από τη μια πλευρά και την γυρίζουμε κι από την άλλη μέχρι να δούμε το χρώμα της να είναι χρυσαφί. Όταν ψηθεί και από τις δύο πλευρές είναι έτοιμη. Την βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις επόμενες μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας. Σερβίρουμε με μέλι.
Τι μπορείτε να βάλετε μέσα στο μίγμα για να εμπλουτίσετε τη γεύση τους:
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη καρύδα
- 1 μικρή χούφτα φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ τριμμένο μήλο ή 1 λιωμένη μπανάνα
Ιδέες για το σερβίρισμα:
- Μέλι
- Σιρόπι σφενδάμου
- Φρέσκα φρούτα
- Γιαούρτι
- Βούτυρα ξηρών καρπών