Αλμυρά muffins αυγού, χωρίς αλεύρι, με κινόα, κολοκύθι και τυριά.

Για όσους συνηθίζουν να ξεκινούν τη μέρα τους με μια ομελέτα, αυτά τα muffins είναι μια πολύ καλή εναλλακτική ώστε να διαφοροποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο τρώνε τα αυγά. Πρόκειται για ένα υγιεινό πρωινό γεμάτο πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!
Υλικά για 10 muffins:
- 4 αυγά
- 2) 2 ασπράδια αυγού
- ¼ φλιτζάνι γάλα ελαφρύ
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και σοταρισμένο σε 1 κ.γ. λάδι μέχρι να μαλακώσει
- 1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κολοκύθι το οποίο έχουμε πιέσει μέσα στις παλάμες μας ώστε να αποβάλλει τα περιττά υγρά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών της επιλογής σας τριμμένο
Μέθοδος:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε και αλευρώστε μια μεταλλική θήκη για muffins ή απλά χρησιμοποιήστε χωρίς αυτή τη διαδικασία μια θήκη muffins σιλικόνης.
Σε ένα μικρό τηγάνι αντικολλητικό σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2-3 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα τριμμένα και στυμμένα κολοκυθάκια, την βρασμένη κινόα, το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα 3/4 της ποσότητας του τριμμένου τυριού.
Μοιράστε το μείγμα για τα muffins ομοιόμορφα στις θήκες και πασπαλίστε τα με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί που έχετε κρατήσει στην άκρη.
Ψήστε τα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και σφίξουν.
Βγάλτε τα από το φούρνο και σερβίρετε.