Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, σκόρδο και cottage cheese

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο που προέρχεται από την Αμερική και το Μεξικό. Τρώγεται όταν έχει ωριμάσει και στην ιδανική ωρίμανσή του «αφήνει» έντονη τη γεύση του βουτύρου. Εκτός από σάκχαρα που περιέχουν όλα τα φρούτα, το αβοκάντο περιέχει και φυτικό λίπος στο οποίο οφείλει την μέγιστη θρεπτική του αξία. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε λίπος έχει και πολλές θερμίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα. Ένα αβοκάντο μέτριου μεγέθους παρέχει 228 θερμίδες, εκ των οποίων το 70% προέρχονται από λίπος. Τα 100 γραμμάρια αβοκάντο περιέχουν 8,5 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2 γραμμάρια πρωτεΐνες και 14,5 γραμμάρια λίπος. Επίσης περιέχει 18 απαραίτητα αμινοξέα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Κ, φολικό οξύ και τοκοφερόλες.
Δείτε παρακάτω μια σαλάτα στην οποία πρωταγωνιστεί το αβοκάντο και έχει μια εξαιρετικά ιδιαίτερη γεύση και δροσιά. Μια ελαφριά σαλάτα με το αγαπημένο cottage cheese που έχει ωραία κρεμώδη γεύση και λίγα λιπαρά.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ COTTAGE CHEESE
Υλικά για 2 σαλατιέρες:
1) 2 μεγάλες γαλλικές σαλάτες συνολικού βάρους 400ων γραμμαρίων
2) 2 μέτρια αβοκάντο 420 γραμμάρια σύνολο
3) 225 γραμμάρια cottage cheese
4) 2 γεμάτα κουταλάκια γλυκού σκόρδο αποξηραμένο
5) 75 ml ελαιόλαδο
6) 50 ml ξύδι
7) Αλάτι
Μέθοδος:
Πλένουμε τις σαλάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια.
Το βάρος τους πρέπει να είναι τώρα γύρω στα 350 γραμμάρια. Μπορεί να φαίνεται πολύ σε ποσότητα η σαλάτα αλλά όταν ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά “χωνεύει” και κατακάθεται αμέσως μειώνοντας έτσι κατά πολύ τον όγκο της! Βάζουμε τις τεμαχισμένες σαλάτες σε ένα πολύ μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε ζάρια. Το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τη σαλάτα. Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο και το cottage cheese.
Ανακατεύουμε τη σαλάτα πάρα πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως σε μια μεγάλη πιατέλα! Η σαλάτα αυτή τρώγεται αμέσως διότι καθώς μένει μαραίνεται το μαρόυλι.
Καλή επιτυχία!