• Αρχική
  • Σαλάτα με μελιτζάνες και αμύγδαλα
0 0
Σαλάτα με μελιτζάνες και αμύγδαλα

Μοιράσου το:

Ή κάνε αντιγραφή και επικόλληση αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

2 μεγάλες Μελιτζάνες
4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας Ξύδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας Μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 Λεμόνι το χυμό του
4 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι Μαιντανό ψιλοκομμένο
6 κουταλιές Αμύγδαλα χοντροσπασμένα

Σαλάτα με μελιτζάνες και αμύγδαλα

  • Για 4 άτομα
  • Μέτρια

Διατροφικές πληροφορίες

(Visited 319 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Έγινε

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Κόβετε τις μελιτζάνες σε κυβάκια 2,5 εκ. περίπου και τα βάζετε σε ένα μπολ. Πασπαλίζετε τα κυβάκια της μελιτζάνας με αλάτι και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι με το μέλι, το ξύδι, την πάπρικα και το κύμινο. Ξεπλένετε τις μελιτζάνες από τα υγρά που έχουν βγάλει και τις βάζετε στο μπολ με το μίγμα μελιού που φτιάξατε. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε καλά τα υλικά. Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Ανά 15 λεπτά φροντίζετε να ανακατεύετε το φαγητό. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ σερβιρίσματος και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά τα υλικά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

2
Έγινε
προηγούμενη
Χταπόδι με μελιτζάνες και πατάτες
επόμενη
Ψητός σολομός στη σχάρα με ανανά

Πρόσθεσε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Pin It on Pinterest