• Αρχική
  • Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινες φακές
2 0
Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινες φακές

Μοιράσου το:

Ή κάνε αντιγραφή και επικόλληση αυτή τη διεύθυνση

Συστατικά

1 φλιτζάνι Φακές κόκκινες
1/2 φλιτζάνι Ρύζι Μπασμάτι ή μακρίκοκκο
1-2 μεγάλα Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές Ελαιόλαδο
(προαιρετικά) Ζωμός λαχανικών
2 μέτριες Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού Πιπερόριζα (τζίντζερ) καθαρισμένη και ψιλοκομμένη

Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινες φακές

Υψηλή πρωτεινική σύσταση φυτικής προέλευσης. Ιδανικό για vegan, αθλητές και άτομα με υψηλές πρωτεϊνικές απαιτήσεις.

  • Για 6 άτομα
  • Μέτρια

Διατροφικές πληροφορίες

Το φακόρυζο είναι μια νόστιμη και ταυτόχρονα πολύ καλή επιλογή γεύματος κατά την διάρκεια της νηστείας. Με το συνδυασμό των πρωτεϊνών του οσπρίου και των πρωτεΐνών του ρυζιού (ή και της πατάτας που είναι πηγή αμύλου) επιτυγχάνεται αλληλοσυμπλήρωση των αμινοξέων. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα δυο αυτά φυτικά προϊόντα συνδυαστούν, παρέχουν στον οργανισμό απαραίτητα αμινοξέα και συνθέτουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αντίστοιχες με αυτές που παίρνουμε από τα ζωικά τρόφιμα.

Βήματα

1
Έγινε

Βάζουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.

2
Έγινε

Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φακές για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μαλακώσουν.

3
Έγινε

Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι φακές μας.

4
Έγινε

Αλατίζουμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τις φακές να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 με 25 λεπτά.

5
Έγινε

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

6
Έγινε

Βάζουμε το μείγμα πάλι να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να "δέσει". Προσθέτουμε περισσότερο νερό (εάν χρειαστεί), ώστε να διατηρείται το μείγμα υγρό.

7
Έγινε

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε την πιπερόριζα και τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν βαθύ χρυσό χρώμα, για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε την τσιγαρισμένη πιπερόρυζα και το κρεμμύδι με το μαγειρεμένο μείγμα ρυζιού-φακής.

8
Έγινε

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε. Το πιάτο μας μπορεί να καταναλωθεί και κρύο.

σαλατα με γαριδες, καλαμπόκι και αβοκαντο
προηγούμενη
Σαλάτα με γαρίδες, καλαμπόκι και αβοκάντο
γιαουρτι με βρωμη και μουρα
επόμενη
Γιαούρτι με βρώμη και μούρα

Πρόσθεσε το σχόλιο σου

Pin It on Pinterest